Jeg tilbyder

Behandlinger


Behovet for sportsmassage eller sportsterapi kan opstå i forbindelse i mange forskellige situationer. Udover at jeg specialiserer mig i behandling til sportsudøvere, tilbyder jeg en række behandlinger til personer med smerter eller fysiske begrænsninger af forskellige karakter:

 • Nakke og skuldre
 • Ryggen
 • Museskader
 • Knæ
 • Kroniske smerter
 • SportsskaderBehandlinger med Shockwave


 • Tennisalbue, golfalbue og musearm
 • Hælespore
 • Fiberspræninger
 • Inflamationstilstande
 • overbelastningsskader i muskler og sener
 • m.m
Behandlingen tilpasses den enkeltes behov


Indledningsvis gennemgår vi sammen din sygehistorie. Afhængigt af hvordan dine gener viser sig, tilpasses behandlingen. Vi justerer den løbende således at du vil føle en positiv fremgang for hver behandling. Afhængigt af dine smerter og gener aftales hyppigheden af behandlinger og hvor lang tid den tager.


Jeg holder gerne tæt kontakt til mine klienter, således at det er muligt at følge fremgangen hele vejen igennem forløbet. Dette aftaler vi nærmere i behandlingsforløbet.


Udover sportsterapi og sportsmassage tilbyder jeg også behandlinger af forskellige karakter såsom shockwave, akupunktur, kinesiotape og TENS.


Du kan læse mere om de metoder jeg anvender længere nede på denne side.

Behandlingsmetoder

Shockwavebehandling

Fremskynder den naturlige ophelingsproces ved en øget blodgennemstrømning, øget metabolisme, forbedrede lokale ernæringsforhold og optimeret kommunikation mellem cellerne samt en forbedret mobilitet af senevævet omkring muskler og sener - skadet væv regenererer og heler.


Behandlingens længde og hyppighed?

En behandling tager typisk 5-15 min. afhængigt af skaden. for det meste er der brug for 2-3 ugentlige behandlinger og efter et par behandlingssessioner vil langt størstedelen af alle klienter opleve en markant smertereduktion.


Hvad er shockwavebehandlinger?

Radierende og fokuseret shockwavebehandlinger er moderne og yderst efektive behandlingsmetoder, hvorved højfrekvente lydbølger påføres et skadet område på kroppen.


Med denne innovative metode kan patologiske forandringer af muskler, sener, ligamenter og det skeletale område systematisk behandles, og allerede efter et par behandlinger vil de fleste kunne mærke væsentlige forandringer af tilstanden.


Behandlingen reducerer smertesymptomer, forbedrer bevægeligheden og muliggør en hurtigere og mere effektiv genoptræning af skaden.


Hvordan udføres  shockwavebehandling?

Vi lokaliserer, undersøger og evaluerer det beskadigede område, og vil herefter gennemgå diagnosen med dig. En gelé bliver efterfølgende påført området, så trykbølgerne kan introduceres i det skadede område/væv.

Efter disse forberedelser sendes trykbølgerne mod området via et applikationshoved, der er tilpasset diagnosens type og omfang, og applikationshovedet bevæges cirkulært henover det berørte område.

Dette er en non-invasiv process uden bivirkninger.


Sportsmassage
Sportsmassage anvendes bl.a. som forebyggende behandling, til at forkorte restitutions tiden efter træning og konkurrence, samt til at forkorte helingsprocesserne efter skade. Desuden er sportsmassagen nærmest uovertruffen til behandling af muskulære lidelser i bevægeapparatet, heriblandt museskader, spændingshovedpine, øm og træt lændemuskulatur mv. Sportsmassage giver desuden velvære og forebygger bl.a. stress ved regelmæssige behandlinger. Sportsmassage virker på mange forskellige måder, bl.a. ved at sænke evt. muskelsmerter, forøge det bløde vævs smidighed (muskler, sener, ledbånd og muskelhinder), koordinere musklernes naturlige spænding (tonus) og dermed skabe bedre muskelbalance. Med andre ord, medfører sportsmassagen at bevægeapparatets funktioner normaliseres, hvilket letter kroppens udskillelse af affaldsstoffer og tilførsel af frisk, ilt- og næringsrigt blod.


Manuel sportsterapi
Ved manuel sportsterapi bruger man sportsrefleksterapi og akupressur, hvor man manuelt går ind ved håndkraft og stimulerer og aktiverer kroppens triggerpunkter og nervebaner. Sportsterapi giver en markant smertestillende effekt samt hjælper særdeles effektivt med at aktivere og fremskynde kroppens egen helingsproces


Skadesbehandling
Behandling af akutte- samt overbelastningsskader vha. RICEM metoden. Herefter – evt. i samarbejde med egen læge/fysioterapeut – udarbejdelse af (og opfølgning på) genoptræningsplan.


Optapening med Kinesiotape

Sportstapening

Bruges især ved forstuvninger hvor man ved akut behandling, efter skaden, undgår yderligere skade af det/de beskadigede ledbånd. Sportstapening er med til at skabe kontrolleret belastning under genoptræning, hvorved helingen fremskyndes og hjælper, for at undgå en ny forstuvning under helingsperioden.


Kinesiotapening

Er en elastisk tape der hjælper musklerne, ved at afslappe muskelspændinger og øge blod-og lymfegennemstrømningen, ved at løfte huden med dens elastiske effekt. Kinesiotape kan også bruges som mekanisk støtte, som et kunstigt ledbånd, ved bl.a. en forstuvning, hvor den kan nedsætte trækket i det skadede ledbånd, ved at begrænse sideværks-bevægelserne. Med kinesiotape kan man med den assisterende mekanik hurtigere komme i gang med genoptræningen af en skade, med mindre risiko for at lave en ny.


PNF-Udstrækning

En behandling der hjælper med at udspænde muskulaturen samt øge blodtilførslen ved ømhed og muskelsmerter. Ved PNF-udstrækning opnår man maksimalt udstrækning af musklerne fordi man kommer helt ud i led og musklernes yderste rækkevidde ved hjælp af en ”Pause`n`Press” teknik.


TENS (Transkutan Elektrisk Nerve Stimulation)

TENS er en enkel behandlingsmetode, som kan lindre både akutte og kroniske smerter. TENS frembringer specielt udformede elektriske impulser via elektroder, som sættes på huden direkte ovenpå det berørte område. Når impulserne trænger gennem huden og stimulerer de underliggende nervebaner blokeres smerteopfattelsen, og samtidigt aktiveres kroppens eget naturlige smerteforsvar, idet smertedæmpende stoffer (endorfiner og encephaliner) frigøres fra nervebanerne. TENS bliver anvendt mod mange forskellige former for smerter, for eks. smerter i ryg og led, sportsskader, fantomsmerter og iskias samt ved mange andre tilstande, såsom køresyge og kvalme, stress og søvnløshed.


Sportsakupunktur

Sportsakupunktur får musklerne til at slappe af og fremskynder kroppens egen helingsproces ved inflammationer (betændelse). Effektivt ved skader (løberknæ, springerknæ, golfalbue, tennisalbue, achillessenebetændelse, skinnebensbetændelse m.m.) og muskulære overbelastninger (ondt i ryggen, spændte skuldre og nakke, lændeproblemer m.m.).  Kombinationsbehandling med nåle i kroppens aktive triggerpunkter for optimal afslapning af muskulaturen og nåle i reflekspunkter for frigørelse af antiinflamatoriske hormoner til skadesområdet.


Sportszoneterapi

Ved hjælp af nervebanerne går man ind og stimulere ømme og skadede muskler i kroppen via fødderne. Et ”landmark” fortæller hvor på foden der skal arbejdes for at behandle eksempelvis skulder, lår eller ryg, ved at udløse hormoner i det skadede område.


Restitution - vejledning
Vi arbejder med Team Danmarks restitutionstrekant, hvor vi taler om vigtigheden i, at du får ”løbet af”, spist, hvilet osv. imellem kampe/træninger, samt benytter dig af muligheden for massage, udspænding mm., for optimal restitution (recovery). Det er indenfor grundelementerne – træning, kost, søvn og mental opladning – at langt over 95 procent af effekten af gennemtænkt restitution ligger. Oven på det kan man optimere de sidste 5 procent. Eksempelvis at tage kolde bade efter træning, aktiv restitution, kompressionstøj, massage, sportscoaching, udspænding og passive restitutionsbehandlinger. Optimal restitution giver dig bedre energi, forebygger sportsskader, muskelømhed og øger præstationsniveauet.

Sportsernæring - vejledning
Vi tager en snak om vigtigheden af at spise den rigtige mad, på de rigtige tidspunkter, når man dyrker sport (viden om proteiner, væske, kulhydrater, vitaminer mm.)


Sportscoaching
Personlig/individuel coaching, hvor vi bl.a. arbejder med motivation i forbindelse med din fysiske aktivitet. Vi taler f.eks. om holdning og værdier, målsætning, visualisering, selvtale, koncentration, selvtillid, spændingsregulering og mental konkurrenceforberedelse.